top of page
ASIB bvba

INDUSTRIËLE SCHILDERWERKEN 

van brandwerende coating tot antigraffiti

Industriële schilderwerken: brandwerende coating

Staal is onbrandbaar maar biedt een slechte brandweerstand. Indien deze brandweerstand na berekening ongunstig wordt geacht, kan deze bijkomend beschermd worden a.d.h.v. een brandwerende coating.

Naargelang de invulling van een project of gebouw, bieden wij u een opwaardering van uw staalstructuur van RF 30’ / 60’ / 90’ / 120’ (minuten) De RF / REI-waarde ofwel de brandweerstand. Deze wordt aangegeven a.d.h.v. de Europese REI-classificatie waarbij drie elementen een fundamentele rol spelen:

  1. (R) de brandstabiliteit 

  2. (E) de vlamdichtheid  

  3. (I) de thermische isolatie

ASIB bvba

Wist u dat staalconstructies tot 120 minuten beschermd kunnen blijven met brandwerende verf?

Brandwerende verf met een opschuimende coating is een perfect alternatief voor brandwerende platen of betonspuitpleister. De werking van brandwerende verf berust op een chemische verandering wanneer een bepaalde temperatuur bereikt wordt. De verflaag schuimt hierbij op tot een dikke isolerende laag. De brandwerendheid van uw staalconstructie is afhankelijk van het gekozen staalprofiel en de laagdikte van de brandwerende verf alsook het product dat hiervoor gebruikt wordt. 

ASIB bvba is gespecialiseerd in het brandwerend behandelen van staal, in lijn met de Europese (ETAG 018 – deel2) en Belgische normen (NBN 713-020) en werkt ter bescherming de brandwerende coating af met een toplaag in een RAL-kleur naar keuze.

ASIB bvba

Industriële schilderwerken: antigraffiti

Muren behandelen om ongewenste graffiti in een handomdraai te kunnen verwijderen? Ook dit is een van de specialiteiten van ASIB bvba. Met industriële schilderwerken wordt de onderlaag beschermd van gevels en muren op publieke plaatsen, betonwanden van een treinspoor, enz.

ASIB bvba
bottom of page